КАКВО ГЛЕДАХ 2019?,  КАКВО ГЛЕДАХ 2020?

Какво гледах през м.Април(филми и сериали)

Дори не искам да мисля колко бързо мина Април и дойде време да ви споделя кои филми и сериали изгледах, кои ме впечатлиха/разочароваха . Този месец беше някак по-натоварен и зает за мен , та няма да ви впечатля със завиден списък, няма да ви впечатля и с филми, които наистина да си заслужават гледането, но какво да се прави…има и такива месеци.
Пожелавам ви приятно четене .

За да е по-лесно  разделям филмите и сериалите едни от други, и ще се радвам да споделите в коментарите дали сте гледали някои от  априлските ми “попадения”.

Филми

The Kissing booth/ Бутка за целувки (линк IMDb) – филм


The Kissing booth/ Бутка за целувки (линк IMDb) – филм

Като така и така плащам месечен абонамент за Netflix, то трябва да се
възползвам  максимално, но пък успявам да открия много готини и свежи филми. “Бутка за целувки”  пуснах съвсем случайно, но всъщност много ми допадна, тъй като е в един от любимите ми жанрове ,разпускащи филми , а именно “тийн-романтика”.
Филмът разказва за двамата
тинейджъри , които са приятели от както са се родили и които са си определили няколко основни правила, с които да съхранят приятелството си през годините. Разбира се, очаква се те да се влюбят и да развалят приятелството си , но историята има по-различен от традиционния сюжет. Отделно, че краят на филма е отворен и определено всеки, който го хареса ще очаква втората част, която по информация от официалния сайт излиза 2020г.   Като цяло изгледах филма с интерес и бих го препоръчала на всеки, който няма какво да прави през почивните дни.
Оценка – 5/5 – бих гледала отново 

The House with Clock its walls / Мистерията на къщата с часовника (линк IMDb)

The House with Clock its walls / Мистерията на къщата с часовника (линк IMDb)

Казвала съм ви, че много обичам фентъзи филми, които да ми наподобяват на Хари Потър , така че постоянно търся. “Мистерията на къщата с часовникът” е  с един от най-любимите ми комедийни актьори – Джак Блек( и именно за това реших да го изтегля. Джак почти винаги участва в забавни и разпускащи филми , е такъв е и този. Както се разбира от името на филма, то основният сюжет се върти около мистериите, които се случват в къщата, в която живее Джак, който път отново играе леко ексцентричен учен. Заедно с племенника му трябва  да разгадаят дълго пазена трайна, която се крие някъде из къщата.

Оценка – 5/5 – бих гледала отново 

Glass/ Стъкленият (линк IMDb)


Glass/ Стъкленият (линк IMDb)
“Стъкленият” е логичното продължение на по-старите филми “Неуязвимият” и “На парчета” , на който залагах много , защото наистина харесвам предните два филма.Сами по себе си и трите филма разглеждат различни истории , но за да можете да разберете последният филм, препоръчвам да изгледате двата по-горе. Последният филм обединява
героите от всички филми и реално дава логично обяснение защо съдбите на ключовите фигури са именно такива. Съчетава в себе си трилър, драма и дори може би малко ужаси, а аз съм фен и на трите жанра …и нямах търпение да го изгледам. С  няколко думи за историята: героят от първия филм (Неуязвимият) е “доброто ченге”(а, няма как все пак се играе от Брус Уилис)  и издирва злият герой от “На парчета”, който е човек с множество личности събрани в него(отново изигран от страхотния Джеймс Макавой). И двамата  обаче са заловени и заключени в психиатрия, тъй като се определят за “супер герои”. Разбира се , оказвайки се там всъщност изцяло съвпада с плана на скрития “master mind” ….иии, няма да споделям повече, за да не разкрия и целият филм.
За жалост филмът ме разочарова , тъй като беше изключително предвидим , та дори с обрата , който виждаме чак на финала. Ако трябва да избера един от 3-те филма, който да ви препоръам , то със сигурност ще е “На парчета”.
Оценка – 2/5 – не бих гледала отново,но му давам 2 , заради актьорския състав

Escape Room / Escape Room: Играй или умри (линк IMDb)

Escape Room / Escape Room: Играй или умри (линк IMDb)
Единственият ужас, който изгледах през месеца, като още от името става ясно какво ще се случи. Група хора се включват в надпреварата за сума пари в така нашумелите “ескейп стаи”, като разбира се щом е ужас, започват да отпадат от играта(сещайте се как). Финалът е отново отворен , явно ще има втора част , а аз със сигурност не ви го препоръчвам , тъй като е изцяло предвидим!
Оценка – 2/5 – не бих гледала отново

Сериали

Броят сериали , които изгледах съвпада с този от м.март, като изключим , че на тези от април и предстои тепърва развръзка, завръзка и какво ли още  не , с изключение на:

Game of thrones,  8 season/Игра на тронове, 3 епизода ,  8 сезон (линк IMDb)

Game of thrones,  8 season/Игра на тронове, 3 епизода ,  8 сезон (линк IMDb)
Няма да учудя никой като кажа, че и аз съм от хората, които очакваха последният сезон на Игра на тронове с голямо нетърпение. Първите три епизода , които бяха излъчени през април  ми допаднаха , като изключим 3 епизод, в който повече от половината епизод не успях да видя нищо.
Ако все пак има някой  , който не е гледал филма, то с две думи : страхотен разказ за различни родове, предателства , любов и приятелства , където летата и зимите продължават с години, а единственото нещо , което обединява всички е желанието им да седнат на Трона!
Последният осми сезон ще покаже дали злото ще победи доброто, както и кой ще седне на така желания трон!
Оценка – 5/5 –  бих гледала отново и даже съвсем скоро започвам отново със Сезон 1!

Pretty little liars: The Perfectionists / Малки сладки лъжкини : Перфекционистите (линк IMDb) – сериал

Pretty little liars: The Perfectionists / Малки сладки лъжкини : Перфекционистите (линк IMDb) – сериал
Преди 2 месеца приключих с пре-изглеждане на сериала “Малки сладки лъжкини”, който сигурно повече от Вас са гледали през годините. Сериалът разказва за група приятелки , които са въвлечени в серия от убийства, мистерии и какво ли още не. Когато видях, че от тази година започва и така чаканото “продължение” , много, много се изкефих. Разбира се, останах разочарована, както винаги се случва, когато чакам нещо с голямо нетърпение, тъй като се оказва че “Перфекционистите” няма да имат нищо общо с предният филм. Две от ключовите героини са в главните роли и тук, но вече като застаряващи лелки, а основният сюжет е абсолютно сходен на оригинала. Мистериозно убийство  и убиец, като в някой момент от филма, всеки един от героите бива заподозрян. Сериалът е в самото си начало (до момента има около 6 серии) и ще се опитам да му дам шанс, но въпреки това не възлагам големи надежди.
Оценка – 3/5 –  ще изгледам сезона, но не е сериал  , който бих гледала отново и отново!

Chilling Adventures of Sabrina/ Смразяващите приключения на Сабрина (линк IMDb)


Chilling Adventures of Sabrina/ Смразяващите приключения на Сабрина (линк IMDb)
Последният сериал , който започнах да гледам през м. Април е нещо като римейк на добре познатият ни “Сабрина младата вещица” от 90-те. Казвам нещо като римейк, защото освен името и героите, то май по-друго не си прилича.  Основната историята е на Сабрина – млада вещица  , която трябва да избере между света на вещиците на семейството си и човешкия свят на приятелите си. Разбира се , няма как да минем без намесено момче , което да е ключов герой , както и “голямото” зло, с което тя да се бори. Сериалът е
комбинация м/у фантастика и тийн романтика, определено не е натоварващ и ако обичате разпускащи филми, то сигурно ще ви допадне.  До момента има 2 сезона  и май не се говори за трети:)

Оценка – 3/5 –  не е лош, но определено няма да изгледам за втори, трети път.

Този месец определено имам повече свободни дни и смятам да се отдам на разнообразни жанрове, въпреки че през последните месеци не са излизали впечтляващи филми. Ще се радвам да ми препоръчате филми и сериали, които лично Вас са ви впечатлили!
До скоро виждане <3


Можете да ме последвате в Instagram – https://www.instagram.com/ordinarygirl.veronikabeauty/

Страницата ми във Facebook , открийте тук – https://www.facebook.com/ordinarygirlbg/

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *