ГРИЖА ЗА КОЖАТА,  КОЗМЕТИКА

VELNEA SERUM VITAMIN C Избелващ серум

През последните няколко години се заговори доста за употребата на продукти със съдържанието на различни киселени, но аз някак отлагах употребата им. Причините са много, като започнем от това, че не се смятам за изключително веща/разбираща от приложение на по-нестандартна козметика, до това че не смятах че имам кожа, която да изисква.
Нещата се промениха след като започнах да виждам все повече продукти, както и хора които да хвалят ефектите и вида на кожата си.

Витамин C (аскорбинова киселина) и ефекта от употребата

Основната употреба на аскорбинова киселина в грижата за кожата е в борбата с пигментацията. Ефекта, който Витамин Ц има в/у проблема е,че това че подтиска образуването на меланин, като по този начин намалява пигментацията.
В интерес на истината това беше основната причина да реша да закупя продукт – пигментацията. През последната година/две имам доста неприятно акне в една определена зона, което оставя след себе си тъмни петна, които никак не ми допадат.Отделно в няколко зони по лицето имам и петънца, които са се появили с времето, и с които много исках да се справя.

L-аскорбиновата киселина (LAA) е химически и синтетично активната форма на Витамин С. В природата витамин С се намира в равни части като LAA и D-аскорбинова киселина,има 5-въглеводороден пръстен, подобен на този на глюкозата.LAA се превръща в слаба захарна киселина, подобна на други алфа хидроксилни киселини (по-известни като AHA, използвани в козметиката за ексфолирането).

Друго, с което се свързва редовната употреба на Витамин Ц е: изравняване на тона на кожата,справяне с неравностите, фините линии, белезите от акне и тн.
Определен е като “мощен антиоксидант, който може да неутрализира свободните радикали,което от своя страна подпомага естествения процес на регенерация на кожата, а това помага на кожата ни да възстанови увредените кожни клетки.
Макар и да е киселина, Витаним Ц е подходящ за употреба при повечето типове кожа, но както моята приятелка Роси ме научи – никога не трябва да подценяваме съставката, задължително нанасяйте слънцезащита.

Недостатъците

Както добре знаем: всяка съставка има своите плюсове, но има и своите недостатъци. Когато говорим за Витамин С, то едно от нещата, които най-често се определя като анти-ефект е факта, че може и ще действа като прооксидант, причинявайки увреждане на кожата.

Ако сте имали подобен продукт, който сте забравили някъде и не използвате ще забележите, че след известно време, серумът може да придобие кафяв цвят. Цветът се променя, защото започва да се окислява (случва с всички серуми, съдържащи витамин С). По този начин освен че съставката става неактивна, се превръща в дехидро-аскорбинова киселина (DHAA – допълнително се разгражда до киселини), а това може силно да раздразни кожата.

Ако имате подобен продукт в момента: в най-добрият случай просто ще имате безполезен продукт; в най-лошия случай: процесът на окисляване ще ви създаде доста проблеми на кожата.
Най-добре го изхвърлете!

Повече за VELNEA SERUM VITAMIN C

Продуктът може да закупен само и единствено от дрогерии Lilly, като определено спада към едни от най-бюджетните серуми, които можете да откриете на пазара. Открих го преди няколко месеца, като реших че е крайно време да изпробвам продукт с Витаним Ц, но в същото време да не давам много пари.

Серумът е на цена около 6 лв.и заедно с него се предлага и такъв с хиалуронова киселина.
Има изчистена опаковка и е в размер 20 мл.,които лично на мен ми стигат за около 2 месеца(редовна употреба). Нанася се с помощта на пипетка, което лично за мен е предпочитания вариант, винаги ми е било по-удобно.

Няма аромат и е с течна,бледо-жълта консистенция. При нанасяне за няколко минути се усеща лепкав, но за кратко време попива и кожата става мека и приятна на допир.

След като започнах употреба не видях кой знае какъв ефект, но добре знаете, че няма такива “магически”продукти, които да действат от ден 1. Видима разлика в кожата започнах да виждам след втория месец, като той се изразяваше най-видимо в почти изчезнали петна от акне.

Зоната която третирам ежедневно вече е почти чиста, останали са 1-2 петънца, които не знам дали има нещо, което да им помогне. Наблюдавам, че цялостния вид на кожата ми е доста по-добър: озарена е, по-рядко се появяват пъпки и като цяло изглежда по-млада(то…няма на къде :)).
Истината е, че останах доста доволна и даже повторих покупката(на снимките е втората опаковка).
Ако сте от новаците като мен, които тепърва започват с употребата и търсите бюджетен вариант, то препоръчва ви именно серумът на Velnea.


Напомням ,че можете да ме откриете в  Instagram и Facebook