The Ordinary - Marine Hyaluronics
ГРИЖА ЗА КОЖАТА

The Ordinary – Marine Hyaluronics

Признавам си, че търсейки пълна информация за Marine Hyaluronics на The Ordinary, на моменти се чудех дали самата аз разбирам за какво пиша. Взимайки продукта по препоръка на моя приятелка бяха също така озадачена, но предвид опита ми с (не много на брой) продуктите на марката, бях сигурна че ще има положителен ефект. Имайки предвид какво сме чували и като малки – морската вода лекува всичко, определено бях заинтригувана.

The Ordinary - Marine Hyaluronics

И как не, все пак говориме за хиалуронова киселина и то както ще разберете в статията – с още по-лека и текстура и цялостно усещане. Преди да продължите с четенето: Ако все още не сте прочели статията ми за хиалуронова киселина(какво представлява, защо е важно да използваме продукти, с които да си я набавим и тн., то направете го).

Припомняйки си написаното там, отново споменавам че всъщност нашата кожа може да започне да губи своята еластичност, да се дехидратира в ранна възраст(да, не е нужно да сте на 50г.), а една от основните прични е слабата продукция на хиалуронова киселина. Ето за това грижата за кожата на всяка една от нас ТРЯБВА да е строго индивидуална, продиктувана от състоянието й.
Все пак, ако има едно нещо което със сигурност не би навредило на който и да е, е именно хидратацията и овлажняването(“зареждането” на кожата ни с вода), което Marine Hyaluronics гарантира.

The Ordinary - Marine Hyaluronics

Основната разлика е в безтегловните резервоари вода от морски произход, които са доста по-леки като текстура и усещане. 
(в структура й се съдържат екзополизахариди от морски бактерии, червени водорасли, гликопротеини от морски източници и микрофилтрирани синьо-зелени водорасли).
В сравнение с класическия серум на The Ordinary НА 2% + В5, тази формула има по-нисък вискозитет( мярка за съпротивлението на флуид срещу преместването на едни негови пластове спрямо други), което предполага доста по-бързо усвояване и ефект.

С по прости думи Marine Hyaluronics е схдоен на класическият продукт, без в него действително да има хиалуронова киселина.

Съдържа общо 23% активни, включително в тях аминокиселини, които въздействат по най-оптималния начин при възстановяване на кожата

Какво още?

Визуално първите впечатления за продукта са, че виждате шишенце с вода(предвид това че е на водна основа, не е изненадващо). Усещането от самата течност е доста освежаващо, попива наистина бързо и не оставя никакви следи.

Стандартно за The Ordinary: има удобна опаковка с пипетка,с която ви съветвам да нанасяте директно върху кожата(след което с потупвания да помогнете да абсорбира), иначе рискувате да изхабите прекалено много продукт. Тук обаче искам да обърна внимание, че трябва да се внимава, защото директният допир на пипетката до кожата може да доведе до замърсяване на целият продукт(така че, ако не сте сигурни, капвайте в ръцете и след това на лицето). Нанася се след почистване и преди тонера, а с редовната употреба би трябвало да “напомпате” кожата си.

The Ordinary - Marine Hyaluronics

Предназначена е за всеки тип кожа, но от моя личен опит бих казала, че определено не е за чувствителна.

Въпреки че навсякъде в Интернет откривам само положителни мнения, моето се разграничава рязко от тях. За съжаление не успях да изразходя дори 1/3 от продукта, основно защото след нанасяне получавах силно зачервяване и парене. Според моя приятелка кожата ми не реагира добре, именно на някое някоя от по-нестандартните(морски) съставки.

Колкото и да ми се искаше да дам шанс на продукта, нямаше как да изтърпя паренето и веднага след нанасяне го отмивах.

The Ordinary - Marine Hyaluronics

Дори и да не мога да се похваля с положителни резултати, най-честите отзиви са че продукта хидратира изключително добре(особено хвален за суха кожа). Другото, което откривам е че се съчетава много добре с други продукти, липсва “кир ефект” в комбинация с грим, което би било предимство за повечето дами.
Няма как да потвърдя от личен опит, споделям общото мнение в сайт Influenster(доста често хвърлям по един поглед там, когато събирам впечатления за даден продукт на по популярна марка).

Смятам продукта за неикономичен от гледна точка на консистенция, но за цена около 13 лв., може да му се прости. Продуктите на The Ordinary се предлагат в Douglas, но доста често не са налични, така че можете да го поръчате от чужбина.
Макар и аз да не успях да се “сприятеля” с The Ordinary Marine Hyaluronics не съжалявам, че го закупих. Днес той служи добра работа на майка ми, която няма абсолютно никакъв проблем с него.


Ще се радвам, ако ме последвате в социалните мрежи Instagram и Facebook
Ако закупите продукта през някой от линковете в статията, подкрепяте мен и блога ми. www.ordinarygirl.eu използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.