ГРИЖА ЗА КОСАТА,  РЕВЮ КОЗМЕТИКА

Детоксикираща маска за коса с глина – SYOSS Detox Treatment clay*

Ако има почитатели на продуктите със съдържание на глина, ако искате да опитате по-различен и нетипичен продукт, то статията е за Вас.
От доста време не бях експериментирала с различни тексури, както и с по-различен краен резултат, така че продуктите на SYOSS, които получих влезнаха в употреба веднага.

Лично за мен скраб-маските са непознати, но от доста време търсех “първата” си,на която честно попаднах без да искам.

Формулата съдържа глина (каолин), която освен богата на полезни минерали е и мой любим елемент.
За момента съм използвала основно в маските за лице, които се отраяваха страхотно на кожата ми, така че имах надежди и за косата ми.
Като цяло той има фина структура, меко действие, поради което е подходящ за всеки тип кожа, което в случая прави и маската подходяща за всяка от нас. Действа като лек ексфолиант, подпомага обновяването на епидермиса и почиства в дълбочина.
Хубаво е да знаете, че освен всичко продуктите със съдържание на глината вляят на кръвообращението, което от своя страна стимулира различни функции в организма.

За всеки със суха кожа

Каолинът притежава свойството да изтегля излишния себум, което го прави подходящ и за хора със суха кожа.

Антибактериални, противовъзпалителни,успокояващи свойства са бонус, но това което лично аз харесвам най-много на продуктите с глина е, че има способността да абсорбира токсини и замърсявания (В случая от склапа).

Подразбира се, че маската има гъста консистенция, в която има доста дребни ексфолиращи частици, които дори ми се струват доста малки за ефекта, който бих искала да има.
Интересното на продукта е, че тя може да бъде използвам по два начина: преди измиване – целта е да пречисти косъма от стилизиращите и термо-продуктите(действа като премахва излишният себум,замърсяванията и остатъците по дължината на косъма); като ексфолираща грижа – премахва мъртвите клетки от скалпа.
Трудно е да се каже, че изпълнява на 100% обещаните действия, тъй като както споменах частиците са прекалено нежни и дребни. Може би през цялото време, в което я използвам ми се иска да са една идея по-едри, но все пак да не нараняват скалпа ми.

В състава откриваме и  пантенол, който  хидратира склапа и омекотява косъма, както и кератин добре познат със това, че подсилва структурата.

Използвам маската и по двата начина, но предпочитам да е по втория т.е. при влажна коса с идеята да ексфолирам скалпа. В момента, в който взема от продукта успявам да го разнеса в центъра на скалпа, както и на по-горните слоеве на косата, за по-долните пластове коса не може и да става дума. Проблемът е, че дори и гъста, консистенцията все пак е на маска и бързо се “разтопява” в косата.

За мен лично не е проблем, тъй като аз лично имам проблем с омазняването основно в зоните, където използвам лак за коса(това лято и слънцезащита за коса). Разнасям бързо и лесно, ексфолиращите частици не са груби и се усещат много леко.
Очакванията ми да утежни допълнително косата ми(тъй като я нанасям в скалпа) не се оправдаха, напротив косата наистина изглежда по-жива и дори ми е по-лесно да постигна обема при стилизиране.

Интересно е да спомена, че частиците са смлени на прах черупки от арганови ядки, но бързам да уточня че нямат общо с добре познатите черупки в скрабове за лице(бях учудена, че в продукт за коса има така нежни частици!).

Количеството на продукта е 200 мл.и като цяло не бих казала, че ако сте с къса до средна коса, то сигурно ще е доста икономична. Неща за хората с по-дълги коси седят по различен начин, там определено трябва повече количество при 1 къпане, но все пак използвайки маската 1 път в седмицата(аз редувам с други продукти) ще ви стигне за месец и половина. Цената е около 8 лв., което е под средната цена за дрогерийни маски, но все пак и количеството не е така голямо, както при повечето.

Финално мога да кажа, че продукта определено заслужава вниманието ви,ако искате да експериментирате с нещо ново и различно. Рискувайте смелно и опитайте!Напомням къде можете да ме откриете в  Instagram и Facebook !
*продуктите ми са предоставени от представители на марката, безплатно!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *