КАКВО ГЛЕДАХ 2020?

Неделен ден с Netflix/ 3 любими чуждоезикови сериала

Февруарска неделя – 10градуса, слънце или идеалното време за разходка. Звучи добре, но след час-два навън започваме да си припомняме , че все още е зима и определено няма да можем да изкараме целия ден в парка, освен ако не искаме да завършим  с настинка.
Така разбирате че ще трябва да прекарате остатъка у дома, а когато не ви се занимава с досадни домашни задължения, трябва да си намерите по-приятно занимание.
Няма да ви изненадам, когато ви кажа че аз много често като цяло прескачам момента с разходките и се отдавам на целодневно мързелуване, а когато съм зарибена и по някой сериал….нещата ескалират.
Както споменах сериали, не знам за Вас но през годините винаги съм избирала предимно американски, които за съжаление последно време започнаха доста да доскучават.
Е, винаги се намират шедьоври като Game Of Thrones, Stranger Things, Narcos и подобни, но вече все по-рядко и това ме накара да дам шанс на европейското кино. Много съм щастлива, че в платформа като Netflix има голям брой европейски филми и сериали, защото в противен случай няма никакъв шанс да разбера, че съществуват.
Жанрово не се ограничавам и просто започвам да ги гледам, а ако не ми допаднат – next! Та, предлагам ви да опитате и Вие, гарантирам че поне един от тези, които лично на мен ми станаха фаворити ще ви допадне и зариби!

Baby TV Series (2018– )

Свързано изображение

Винаги съм харесвала тийн сериалите, защото бяха разпускащи и определено ненатоварващи, че даже на моменти ми идваха и доста лигави. Определено смятам че тези филми спестяваха на младежите(като мен преди години) как реално изглежда живота и даваха една изкривена представа, че всеки винаги намира любовта и живота(винаги!) има happy end. Е,да…ама НЕ!
Всъщност не е така и аз съм на мнение, че подрастващите трябва да знаят какво ги чака. Именно и за това харесах италиански сериал Baby – в него се разказва за общество от ученици в гимназията , предимно от заможни семейства, които се сблъскват с живота доста рано.
Част от тях употребяват и разпространяват наркотици, други тепърва откриват  че имат различна сексуална ориентация, а трети (главните героини) се сблъскват с уж случайната “платена любов”. Някой може да се припознае и в историята на главните героини: едната от заможно семейство, премерена и по-консервативна, а другата живееща за момента, бунтарка(сигурно всеки от нас е имал приятел, с който техните са му забранявали да играе;)).
На пръв поглед това са често засягани теми и в американското кино, но тук не всяка ситуация завършва с “щастлив край”, достигаш до поуките и изводите по доста по-реален начин.
В сериала харесвам това, че не е от онези тромавите, в които 10 епизода се не се случва нищо, а напрови – обратите са постоянни и винаги нещо ме изненадва.
За момента има само 2 сезона с по 6 епизода, които са със среда продължително около 50 мин, което ги прави дългички за сериал.
Официален трейлър

La Casa de Papel(Money Heist) TV Series (2017– )

Свързано изображение
снимка:google.bg

За него бях слушала доста, много популярни блогъри и влогъри все говореха за него, но някак не ми се струваше интригуващ. Ако някой обаче си беше направил труда разкаже малко повече за историята на сериала, за това как във всеки един момент си мислиш, че това е края, нещата се преобръщат наобратно…то със сигурност веднага щях да го изгледам.
Сериалът се гледа лесно(макара аз да не съм го приключила още), защото има само 3 части(така ги нарича режисьора, а всъщност са просто сезони), като интересното е че първоначално е бил замислен само в 1 сезон с 6 епизода. За радост на феновете като мен има общо 31 епизода, в които се разказва за най-грандиозния обир в Испания.
Разбира се във всеки обир има един master mind, който е планирал и измислил всичко така че да няма слабо място, но интересното тук е че за разлика от американските сериали в плана им тук наистина НЯМА пропуски.
Всяка една непредвидена ситуация е всъщност е предвидена, което е нетипично защото сме свикнали добрите винаги да е закона(а.к.а полицията). Във филма не липсват и различни любовни, семейни, драматични ситуации, които да придават по-заплетен сюжет, което ме спечели тотално!
Официален трейлър – част 1
Официален трейлър – част 2
Официален трейлър – част 3

Vis a vis(Locked up) TV Series (2015–2019)

Резултат с изображение за Vis a vis
снимка:google.bg

Отново испански сериал, който малко напомня  на американския The Оrange is new black , но определно с голямата разлика, че в Locked up тотално липсва комедията.
Историята разказва за Макарена(главната героиня), която (няма да повярвате) е измамена от своя богат любовник, обвинена и осъдена на 7 години затвор. В същото време влизайки в затвора се впуска в търсене на възможността да открие 9 млн евро, които нейна убитата й съкилийничкае скрила някъде във външния свят, и които биха я измъкнали от там. В историята се включват хора от външния свят, любовна драма и много други интересни ситуации, които отново ни държат в постоянно напрежение.
Хубавото е, че сериала има цели 40 епизода, но за съжаление през 2019 е излъчен последния 4ти сезон.
Официален трейлър – сезон 1
Официален трейлър – сезон 2
Официален трейлър – сезон 3
Официален трейлър – сезон 4


След като открих тези(и други) сериали съм много мотивирана да изгледам всички възможни (различни от американски) предложения на Netflix. Разбира се с идването на топлите дни се надявам, че ще намеря сила в себе си и за разходки, тренировки и здравослоно хранене, но винаги имам едно на ум, че мога да го оставя за по-нататък. А и все пак “То от кино не се забременява!“, както са го казали в българския филм Вчера”, (1988), така че отдайте се на почивка и приятни филми!
Неделя е!


Ще се радвам да сме приятели в  Instagram и Facebook 🙂

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *