ГРИЖА ЗА КОЖАТА

LUSH и тяхната магическа Mask of Magnaminty

Различното винаги ми е интересно, не знам защо ….не знам как, но намирам за изключително готино да се отличаваш от тълпата, да си различен с идеите си, с визията си и с излъчването си. Много рядко обаче виждаме успешни хора или реализирани различни идеи, може би защото трудно се приемат.
Случаят с английската компания за ръчно направени продукти LUSH обаче е съвсем различен.

Работейки първочнално, за да произвеждат продукти за друга всеобща любима марка – The BodyShop, LUSH прераства в компания с над 500 магазина из цялата планета. Те са изключително различни и интересни във всяко едно отношение, от факта че дори да имат 500 магазина продължават да правят всеки продукт на ръка, до индивидуалното и различно обслужване, което предлагат в магазините си.
Списъкът не се изчерпва само с това, като техен потребител от няколко месеца ми се наложи да се запозная с марката по-отблизо, за да мога да я представя и на Вас по най-обектнивния начин.
От безброй статии, мнения, видеа и какво ли още не разбрах, че:

  • се снабдяват различни,екзотични съставки от целият свят;
  • всичките им продукти наистина се правят на ръка, даже на опаковките можете да видите и илюстрирана снимка на човека, който ви е направил маската,шампоана и тн.;
  • “Политика за етично снабдяване”, “Политика за свежест”, вяра в силата на хората в ръчното производство на козметика са само част от праткиките, които изповядват.
    Честно казано не съм срещала компания, която да обявява така публично своите вътрешни политики, а вярвам че ако човек те допусне “в къщата и тайните си”, то определено няма какво да крие;

С такива впечатления останах и тук, тъй като посещавайки магазина на LUSH в Сердика център получих много отворено обслужване. Бях се насочила към продукти, които определено не бяха подходящи за мен, а консултанта вместо да ме убеди колко са хубави всъщност ме консултира и ми даде информация, че точно те ще се отразят негативно на кожата ми. Предложи ми по-евтин продукт, а на всичко отгоре получих и два подаръка от тях, което едва ли би ми се случило в масовите вериги за козметика.
Целта на посещението магазина им всъщност беше един доста популярн сред блогърите продукт,а именно глинената маска – Mask of Magnaminty .

Никога не съм вярвала, че ароматът на мента ще ме завладее до толкова, че да искам да изпозлвам маската нон-стоп, е и това се случи. Отваряйки кутията определено това ще е първото нещо, което ще ви направи впечатление, а няма защо да се лъжем – изкушаващо си е и определено ви кара да си го купите(в магазина има как да изпробвате продуктите им, любезно са ни оставили даже и мивка, за да се измием след тестване). Разбира се, освен да купуваме козметика заради аромат или външен вид, трябва да наблегнем и на по-неповърхностни факти.
Още от няколко месеца исках да изпробвам прословутата маска на Lush и как да не искам, прочетох толкова много положителни ревюта – за нея знаех че е “game changer”, чудесен продукт за проблемна кожа, handmade и справяща се с основните проблеми на омазняването и акнето.
Основната съставка в продукта е каолинът, който по начало леко ме притесни, тъй като за него знам че при прекомерно изпозлване или “преседяване” с продукта в/у кожата, има опасност да я пресуши(а,всички знаем до какво ще доведе при мазната кожа).


Реших да рискувам и просто да внимавам, но обръщам внимание – не стойте повече от 10 мин с продук на лицето, избягвайте да нанасяте в/у по-чувствителни зони и тези, които например през зимата стават по-сухи и хидратирайте добре след употреба!
Връщайки се на темата за каолина мога да споделя, че ако изпозлваме правилно ефекта от него е страхотен! Някои от Вас може би зная, че реално каолина е бяла глина, която е доста разпространена в козметиката, обещава трайно намаляване на производството на себум, изчистване на кожата в дълбочина и цялостно обновяване.
В маската има и добавен мед, чиито ползи смятам няма нужда да изброявам – антибактериални, хидратиращи, антиейдж и детоксикиращи са само част от функциите, които стимулират редовната употреба на продукти със съдържание на мед.

Трайността на ръчно направените продукти на LUSH е 4 месеца, препоръчва се да се съхраняват в хладилника!

Един от най-интересните продукти в съдържанието е смлян боб адуки(или адзуки), който служи за ексфолиране, когато изпозлвате маската за тялото. Може би пропуснах да спомена, че освен за лице тя е предназначена и за тялото, така че смело можете да използвате на проблемни места(ако някъде по тялото имате акне). Няма да ви изненадам като ви каже, че бобът си е разпростране в кулинарията, но вече все повече козметика, която залага на натуралните съставки заменя твърдите ексфолиращи частици, именно със смлян адуки. Освен да екслофира, той помага на кожата да се детоксикира по-бързо и да “изхвърли” всичко, което замърсява кожата ни.
Точно смляният боб придава тази екзотичност и в консистенцията, и в усещането при нанасяне. Рядко попадам на маски, които да са с различна от кремообразна тексутра, тук обаче говорим за наподобяваща на пандишпанов крем(на допир) в съчетание с по-твърдите частици. Все пак разликата със стандартните ексфолиращи частици е голяма – няма я онази твърдост и грапавост.

Лично аз не съм изпозлвала продукта в/у тялото си, тъй като имам няколко скраба, но пък самата идея да си направиш маска на тялото е доста екзотична.

Съчетанието от всички съставки се оказа моята комбинация – маската се отрази изключително добре на кожата ми. В периодите, в които я използвах имах неприятни пъпки, с които се справи веднага(нанасям вечер, веднъж седмично и на сутринта пъпките са вече сухи).
Трябват ви два/три дни, за да може пъпката да изчезне напълно!Старая се, когато тествам продукти обещаващи борба с акнето да не използвам други, за да мога да бъда сигурна че именно тествания продукт лекува.
Ефектът не е само по в/у зоните с акне, цялостно тенът се избистря, несъсършенствата цялостно намаляват, омазняването в Т-зоната намалява. Не мога да кажа, че е изчезнало напълно, както би трябвало да е според обещания ефект, но при хората с мазна кожа и малкото е много!

Всички опаковки на марката са направени от рециклируеми материали и ако върнете 5 опаковки в магазина, ще получите безплатен продукт!

Признавам си, че един от пътите задържах маската повече от 20 мин.(без да се усетя) и развръзката не беше с happy end!Кожата ми имаше нужда от силно хидратиране, доста повече от обикновено, зачерви се и…..абе, не беше добре.
Наистина трябва да бъдете внимателни използвайки продукта!

Нанасяйте маската 1/2 пъти на 2 седмици, за да избегнете излишни неприятности!

Като изключим, че сама навредих на себе си мога да кажа, че оценката ми за Mask of Magnaminty е 6 от 6. Няма нещо, което да не ми допада и не успях да открия недостатък, определено продължавам да изпозлвам маската, а и самите продукти на Lush. Много съм нетърпелива да разбера какво ще е следващото интересно нещо, което ще изпробвам.


Напомням къде можете да ме откриете в  Instagram и Facebook !

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *