Uncategorized

Какво са “HD Brows” – Повече за процедурата оформяне на вежди с къна

Ако има нещо, на което да държа повече от косата, то определено са веждите. Периодите през, които съм преминала са от ужасни, почти без косъмчета и без форма, до наистина красиви и натурални,гъсти вежди.
Със сигурност не изненадвам никой, особено момичетата, които като ме са израстнали в ерата на Spice Girls, Кристина Ангилера и Backstreet boys, тогава по-тънките вежди бяха доста актуални. Не ме съдете строго!

Когато този период отмина исках повече от всичо да имам хубави вежди, по-гъсти, определено не рисувани, а след щетите които нанесох със скубането беше доста трудно. Въпреки всичко с доста чакане, нанасяне на рициново масло и търпение, успях да възвърна 90% от косъмчетата, но тези 10%..фактът, че ги няма наистина ме изкарва извън нерви.
Изпозлвала съм различни продукти, с които да оформям вежите си, но наистина е доста досадно, особено когато не можеш да ги докараш до еднакви, именно и за това реших да ги оформя за постоянно с помоща на микроблейдинг(разказвам ви повече ТУК).
Когато и този метод не даде особено голям резултат приех, че ще запълвам дупките с подръчни средстава – помага, сенки и тн., докато не видях че моята козметичка предлага интереса продура – HD Brows или оформяне на вежди с къна.

Продути

За да се доверявам на Дани да се грижи за вида на кожата ми, означава че съм сигурна в това, че работи с едни от най-добрите продукти. При оформянето на веждите също залага на най-качествената къна, която се предлага на пазара, а именно – BH Brow Henna.

Казвам от личен опит и потвърждавам, че именно с тази къна ефекта от процедурата е дълготраен и ефективен, тъй като съм посещавала и друг козметик, който работи с класическа къна, която можеш да закупиш от всяка дрогерия.
Brow Henna на първо място е изцяло натурален продукт за, който се адаптира към цвета на кожата. Какво ще рече това? Ако Вие сте е със студен цвят на кожата – цвета стои студен , а ако е с топъл цвят на кожата – стои топъл. Отделно от този ефект има и различни цветове, с които да се постига максимално естествен цвят.
Къната гарантира оптимално оцветяване на веждите и кожата с нежен и постоянен грим ефект без “червеникаво” импрегниране.Предвид факта, че аз имам “червени” остатъци от микроблейдинг, първоначално бях доста притеснен, че ще се засилят и ще изглеждам странно.
Самият продукт се състои от естествени вещества, които освен, че оцветяват спомагат за укрепването на космите при всяка процедура и допринасят за възстановяването на естествената форма на веждите.
Това е основната причина да ходя редовно, боядисвайки и нанасяйки от къната реално аз подхранвам косъмчетата и те започват да растат.

Какво представлява процедурата?

Оформянето и боядисването наподобява ефекта на перманентен грим, разбира се с разликата че след време не придобива зелен цвят. Процедурата е напълно безболезнена, тъй като се работи само с продукта и четка за грим, нищо не се инжектира или рисува с машинка.
Първоначално веждите се почистват със специален шампоан, които има за цел да премахне остатъчен грим, мърсотия и тн. Веждите се срестват, подстригват се стърчащите косъчета и се преминава към избора на цвят, който да е най-подходящ за Вас.

Искам да вметна, че оформянето и премахването на излишните косъмчета се случва след края на процедурата, когато вече знаем къде и колко да отскубнем.

Нанасянето на първия слой е по формата на веждите ви, както е в моя случай или по начина, по който искате да изглеждат. Споменах, че аз имам косъмчета и нямам нужда от излишно оформяне, така че следваме моите вежди и просто запълваме дупките.
Следва приятен разговор около 10 минути, в които се чака боята да засъхне и се нанася втори слой, за да може да запечата цвета и да го направи по-наситен.
Пристъпва се към почистване на остатъчния продукт и оформяне, като винаги можете да обсъдите с Дани какво да премахва и какво не.
Последната стъпка, която реално придава ефекта “HD” е контурирането на веждите или по-просто казано – за да изпъкнат веждите се оформят с коректор и ако ви предстои вечерно излизане сте готови.

Трайност

Предвид факта, че продукта е изцяло натурален и не съдържа химия, трайността за някой може да се стори малко, но според мен е напълно приемлива – на кожата до 14 дни , а на косъмчетата до 6 седмици.
Предполагам, че типа на кожата също определя до някъде колко време ще се задържи, защото всички процедури, на които съм се подлагала това е било фактор.
За хората като мен с по-мазна кожа се предполага, че може да се задържи и по-кратко, но при правилна поддръжка всичко би трябвало да е в рамките на нормалното.

Поддръжка

Не се изисква нищо специфично в поддръжката, просто да бъдем по-внимателни при втриване на измивни продукти.
Избягвайте търкането, триенето и по-агресивните козметични продукти, които могат да свалят боят по-бързо.

Моите впечатления

Почти ясно е, че щом споделям така подробно за процедурата съм впечатлена и определено бих препоръчала на всеки. При мен ефекта се запазва за около 10-12 дни, а след това поне още 10-12 дни нанасям съвсем малко сенки за вежди, тъй като все още има от къната, но не е толкова равномерна, както е в началото.
Първата процедура ми беше по-трудно да възприема, защото първоначално са доста по-тъмни, но бързо свикнах.
На местата, на които нямам косъмчета започват да растат може би след втората процедура, ефект който дълго време не бях успяла да постигна с различните процедури.
В момента продължавам да ходя редовно, като направих кратка паузa. Подобна процедура ми спестява страшно много време, особено сутрин, а и не само – не се налага да ги подхранвам с рициново масло и просто имам една грижа по-малко.

Споменах и в началото на темата, че за кожата на лицето ми се грижи Дани, която е страхотен професионалист-козметик. Оставям нейните контакти и ви я препоръчвам с две ръце, тя е винаги на разположение да отговори на питанията ви и нещата, които не съм изяснила.
Facebook страница
Адрес: гр.София, ул.Дедегач 60А, телефон за връзка: 088 835 3369

А, мен можете да откриете на добре познатите места в Instagram и Facebook .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *