ГРИЖА ЗА КОСАТА,  КОЗМЕТИКА,  РЕВЮ КОЗМЕТИКА

Gliss 4in1 Moisture Mask*

Ако сте от хората, които харесват практичността, харесвате една вещ да е мултифункционлана, а когато става дума за козметика- да не се затрувпате, то определено маската на Gliss – 4в1, която е обект на днешната статия е за Вас.

Преди няколко месеца Gliss представиха нова серия мултифункционални протеинови маски – общо три на брой, които благодарение на екипа на Gliss притежавам.
Всяка от маските е специално предназначена за конретен тип коса, както и фокусиращи се на определен проблем:

Gliss 4-in-1 Shine Mask за блясък за увредена и боядисана коса
Gliss 4-in-1 Nutrition Mask -подхранваща маска за увредена и слаба коса
Gliss 4-in-1 Moisture Mask – хидратираща маска за увредена и суха коса

Маските са доста обмени като количество и по тази причина, мнението ми за всяка от тях ще откриете в отделни статии. Приключението с продуктите реших да стартирам с хидратиращата маска, защото съм на мнение, че допълнително хидратация – НИКОГА не е излишна.
Тази, както и другите две маски се водят протеинови и са обогатени по-конкретно със соев протеин.

Що е то соев протеин?

Може би и Вие като мен свързвате соята по-скоро с хапване, не толкова с козметика, но реално намира приложение в редица козметични продукти. Няма нужда да ви отегчавам с неща, които така или иначе не ми говорят много, но все пак ако за някой е интересно какво предствлява: вид протеин, разграден на по-малки вериги на аминокиселини.
Соевият протеин има главно подхранващ ефект, който може да върши чудеса с косата ни, може би по тази причина от Gliss са избрали именно тази съставка, за да обогатят серията. Най-често се използва в продуктите за грижа за косата, с цел подобряване на текстурата, укрепване и възстановяване на увредената коса. Освен това е чудесен за овлажняване и придава на косата ви красив лъскав, блестящ вид. Маслото, натрупано от соевите семена, може да се използва като продукт за коса, който да укрепи космените фоликули и да се погрижи скалпа и космените фоликули(това от своя страна допринася за ускоряване на растежа).

Още, когато при мен пристина пратката именно факта, че маските се водят протеинови ме впечатли, тъй като до момента май не бях изпробвала. Хидратиращата маска е обогатена още с какаово масло: прави косата по-гъвкава и лесна за разресване, заздравява;масло от кайсиеви ядки, което от своя страна намалява нивата на някой химикали, които се натрупват заради повишено ниво на тестостерон.
Така казано всичко звучи добре, но реално харесва ли ми?

Моите впечатления

Ако преди година-две някой ми беше казал, че няма да мога да живея без маска за коса, то определено щях да му кажа, че е луд! Маските за коса правеха само едно нещо при мен: омазняваха. В един определен момент обаче изпробвах маската на Damaskina, която тотално преобърна представата ми и от тогава съм все по-любопитна да изпробвам нови неща.

Маската на Gliss има възможност да се използва по 4 начина:като лека грижа, балсам, маска и грижа без отмиване, като признавам си аз използвам само по един(пишейки това се подсещам да опитам и другите три). Все пак за всички останали хора тази мултифункционалност би била доста практична, така че тук пишем + на марката.

Няма как да не отбележа, че маската има изключително лек и деликатен аромат, който обаче остава доста трайно върху косата, и дълго време ухаете просто на чисто. Мислех, че аромата на какао ще бъде доминиращ, но по-скоро е нежна смецица между него и кайсии.
Обемът на опаковката е гигантски – 500 мл.,което при нормална употреба може да стигне за повече от 2-3 месеца, а за цената си от 12-13 лв(която много често е и доста по-ниска) – определено е страхотно!

Признавам си, че винаги когато започвам нова маска имам притеснения, че ще утежни и омазни допълнително, така че и тук не направи изключение . Истината е, че текстурата на маската е доста лека и пухкава, която трудно би оставила кофти усещане.
Така и стана, нямам абсолютно ниакакви проблеми по отношение на вида на косата ми, напротив:
– видимо е доста по-свежа със силен блясък;
– разресва се изключително лесно, което предотвратяване излишното накъсване;
Харесвам и косата си след изсушаване, тъй като не е хвърчаща, което съм сигурна, че се дължи на маската.

Ако трябва да обобщя, то – маската е страхотно,бюджетно попадение, което не върши чудеса, но определено не би имало негативен ефект.
Може да бъде закупена от абсолютно всеки магазин за козметика, голям хипермаркет или малко козметично магазинче.
Аз съм още далеч от изразходване на опаковките, но можете да следите блога, за да разберете повече за другите два продукта от серията.


Напомням ,че можете да ме откриете в  Instagram и Facebook 
*продуктите са ми предоставени безплатно