ГРИЖА ЗА КОЖАТА,  КОЗМЕТИКА

От София до далечна Южна Корея

От известно време можете да чуете от мен, че съм изключително благодарна на социалните мрежи за хората, с които ме запознава. Такъв човек е и Биляна (@Biliana.bagaleva), която успява да промени черногледството у мен и да ме убеди, че добро се прави без да искаш нещо в замяна.
Преди няколко месеца без да има конректен повод тя и подари #travel комплект със стархотни корейски продукти, които е закупила от сайта на @Kocos, но по някаква причина е решила, че няма да изпозлва.
На някой може да му се стори преувеличено, но правенето на жест на почти непознат човек, без повод е рядкост в днешно време.
Искам да благодаря на Биляна и да й кажа, че искам повече хора като нея на този свят!

Бързам да споделя, че темата на статията не е само благодарност към нея, а и с цел да ви кажа колко може да бъде ефективен един качествен продукт, макар и в мини опаковка.

За Kocos.bg и комплекта

Kocos.bg един от малкото български, официални дистрибутори на корейска козметика, за който разбрах от моята приятелка Роси (в профилите й можете да откриете безброй ревюта на корейска козметика).
За моят радост преди няколко месеца се запознах с дамите, които създават сайта с желанието да популяризират чудноватата корейска козметика. Те споделиха, че от години използват продукти от далечните, екзотични страни и гарантират качеството и отлични резултати, което предполагам е и основната причина за създаването на е-магазинът им.
Благодарение пък на Роси съм имала възможността да изпозлвам няколко продукта, които тя ми подари и да се убедя от първо лице за ефекта им.
След като вече имах дори и минимален опит се зарадвах, че имам още няколко неща за пробва.

Комплектът включва 7 продукта на Benton, които дават възможност за пълна грижа – почистваща пяна и вода, тоник, гел,есенция, околочен крем и крем за лице.

Стийм крем с високо съдържание на екстракт от охлюви и пчелна отрова

Част от компелкта за пътуване е плътният крем на корейската марка Benton със съдържание на ексктракт от охлюви и пчелна отрова. В малката 12 грамова опаковка е събрана сякаш продукт в стандартен размер, който се превърна моят фаворит.
До преди година и малко познавах екстракта от охлюв само като съставка в кремове за облекчаване на ставни болки, и то защото работех във фирма, която дистрибутираше подобни. Още тогава обаче разбрах за тази магическа съставка и това какви ползи има върху тялото, кожата и дори костите ни.

Резултат с изображение за snail korean

Какво, как и защо свръзва козметиката с охлювите

Оказва се, че охлювите имат 4 различни жлези за слуз, които са изключително богати на витамини, а пълзейки успява д отделя различни такива под формата на секрети.
За ваша информация: лъскава слуз, слуз когато пълзи, пяна когато е застрашен и тази, която реално се извлича за позлите на козметиката – слуз когато бъде животниката бъде стимулирана.

Извлечения ексткрат се обработва допълнително и се извлича силно концентриран екстракт, който е богат на алантоин, колаген, гликолова и хиалуронова киселина, еластин и вещества с естествени антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства.

Отрова? Как така?

Ако някой не е останал изненадан от охлювите, то със сигурност присъствието на отрова ще ви! За още по-голямо учудване се оказва, че в корейскат козметика пчелната отрова се изпозлва изключително много и все повече марки започват да създават продукти със съдържанието й.
В света на козметиката я определят като естествен ботокс, тъй като вложена в крема/серума и нанасяйки на кожата, стимулира производството на колаген. От своя страна колагена той укрепва тъканта и еластин, който помага на кожата да остане стегната и млада.
Ползите са безкрайни: подобрена текстура и твърдост на кожата, намаляване на порите, фините линии и бръчки, намалена пигментация и увреждане от слънцето.

Комбинацията на екстракта от охлюв и пчелната отрова превръщат крема във висококачествен продукт, който освен всичко друго е обогатен и с люминият ми нианимид.
Лично аз използвам крема само вечер като последен, нанасям много малко количество (както е видно и от снимката, опаковката е наполовин пълна) и втривам с кръгови движения. Консистенцията му е много плътна и да си призная мислех, че ще има проблем с мазната ми кожа.
За моя радост не срещнах такива, попива моментално и не усещам да се задържа сякаш над кожата т.е. не утежнява.

Дори и периода, в който изпозлвам крема да не е дълъг бих казала, че вида на кожата ми цялостно се подобри. Ефект имаше още след 10-тия ден, когато забелязах че по лицето ми няма нито една пъпка, чувствителни зони са осезаемо и видимо успокоени, и като цяло освежена.
Цената на мини варианта е 15 лв.,който ви е напълно достатъчен за да прецените дали е за Вас, а ако решите да закупите целия компелкт ще ви струва 75лв.

Знаете добре, че аз рядко купувам козметика на по-висока цена, но в случая определям комплекта като страхота сделка, особено ако ефекта от всички други мини-та е същия – бих ги дала.

Радвам се, че през последната година имам само добри попадения и почти всеки продукт, който изпробвам пасва на кожата ми. Доволна съм, че изпробвам и така популярната корейска козметика, за която вече освен да чета за отличните резултати, виждам и на своята кожа.


Напомням ,че можете да ме откриете в  Instagram и Facebook 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *