ЛИЧНО

Моите 5 истини за емигрирането

Нова година…

Както повечето хора и аз посрещнах Новата година с идеята, че ще бъде по-продуктивна, че ще сваля килограм, че ще спра да пуша , че ще живея user friendly към природата и т.н. Разбира се, много ми се иска да свърша поне част от нещата , но ще видим дали няма да се размина с тези очаквания още една година(ще си говорим в следваща статия зановогодишните обещания, които си даваме, но все отлагаме за следващата година :D).

Определено бях изоставила блога за известно време с идеята, че ще бъде по-продуктивна в правенето на виден, НО се оказа , че това не е никак лесно, а мързела ми май е в повечко, та ето ме пак тук.

my 5 truths about emigration

Хубавото е , че не ме е яд, че рискувах с опита за смяна на амплоато, защото само така можех да разбера, че не съм достатъчно подготвена и трябва да извървя още път преди да започна да го правя добре 🙂 Това в интерес на истината е и моята “политика 2018”. Сигурно се чудите какво имам предвид .. с две думи – от към средата на 2018 си казах, че няма да се страхувам да рискувам и определено ще се опитам да грабна всички възможности, които ми дава живота , та дори и да не съм сигурна в крайния резултат.

Или казано по-кратичко –  “Докато не опиташ, няма да узнаеш” , беше девиз 2018!

Яд ме беше, че виждам много хора , които в годините си са изпускали какви ли не възможности(да, някои звучат доста абсурдно, но в крайна сметка не знаем какво би станало , ако не сме опитали), не ми се искаше да живея живот , който никога да не ме извадил от удобството и комфорта, така че просто започнах да “скачам” в него(живота).

Едно от нещата, които успях да “свърша” ,е да емигрирам и съответно да от-емигрирам .Странен термин, но винаги ми е било лесно да поставям отрицателни/всякакви частици пред една дума, отколкото да търся реално съществуващата(трик за хората с беден речник или просто мързеливите).

Processed with RNI Films. Preset 'Agfacolor 40's'Та, реших да отметна още едно тикче в списъка с нещата, които трябва да направя, за да не ме е яд след години. Както можете да си представите решението взех бързо от днес  за утре, дори и да имах страхотна работа , нормални доходи , кола, жилище и всичко необходимо, за да водя уж-нормален начин на живот(това е общоприетото схващане), аз прецених  че трябва да проверя какво толкова харесват хората на “емигрантството”. Да ви кажа и в същият ден, в който го реших някак “случайно” по телевизията даваха репортаж за младите , успели българия в чужбина, ха ха …иронично.

Всъщност освен това явно бях решила , че ще е готино да живея под наем и да плащам на някой заможен чужденец, че ще е супер-яко да сменям по 3 автобуса(защото там където бях метро, няма), да пътувам  по 1 ч сутрин, 1 вечер; че да си далеч от родителите си  най-после ще ме освободи от “офф, омръзна ми да ми звънят ” , и тн. , и т.н.

Прецених осевен това, че като изключим по-горните факти, ще мога да изкарвам доста повече пари , от които ДОРИ да заделям и да си трупам под дюшека.

Е, да, ама – НЕ!

Сигурна съм , че има много хора, които успяват да се справят в чужбина , както и намират живота там за доста по-приятен, но аз просто успях да си направя една по-дълга и скъпа екскурзия.

Всъщност , живота и хората ме научиха , че от всяка ситуация, колкото и неприятна да бъде, винаги има някакви ползи. Дам, така стана и тук.

Сега определено обичам и ценя земята , на която съм имала радост да се родя, но и за това друг път.

Другото хубаво нещо, което ще споделя и днес с Вас са всъщност нещата , които осъзнах  аз успях да науча за времето извън България.

Преди да прочетете имайте предвид, че всичко е написано с цел забавление и определено не е с цел да усмее хората решили да търсят щастие другаде!

МОИТЕ 5 ИЗНЕНАДВАЩИ ИСТИНИ ЗА ЕМИГРИРАНЕТО


  1. За Вас ще тъгуват доста по-малко хора отколкото предполагате– Ахъм, това че някой рони сълзи , когато му споделите , че сте взели това решение, не означава, че той няма да вдига купони у вас, когато отива  да “полива” фикуса! Така , че ако сте от хората, които смятат че са много обичани и няма да преживеете хорското “пренебрежение”, по-добре си стойте тук!
  2. Ще се изненадате  какви предмети бихте поставили в дамската си чанта –гащи , чорап(ед.число) , използван сапун , поставка за свещи  ,  бутилка от минерална вода – пълна с шампоан (примерно)  . Това са само част от вещите, които ще станат ваш перманентен спътник, ако не осъзнаете че вече сте жител на тази “чужда”земя!Аз постоянно страдах от мания , че някой ще влезне в апартамента и ще ми вземе поставаката за свещи  , подарък от мама! Не успях да свикна с мисълта, че в тази държава кражбите са 0.01% от престъпността, странно нали?Processed with RNI Films. Preset 'Agfacolor 40's'
  3. Ще загубите повече време в опаковане и разопаковане на багаж , отколкото в реално установяване  и живот – за времето , което аз бях емигирант, честно ви казвам успях да се усъваршенствам в навиването на дрехи-рула, което ще е само в мой плюс, разбира се !
  4. Осъзнавате , че не сте си и представяли как 8 души могат да живеят в двустаен апартамент – аха, не съм сигурна дали не бяха и повече, но във времето , в което си търсехме квартира ни заведоха на места, в които не се знаеш точния брой на живущи . Осъзнах, че едно малко  пространство може да събере доста повече хора , отколкото ума ми предполага (Ако сте гледали американското шоу Jackass  , имаше една серия в която в малка кола се опитваха да се поберат 15 души…Ами същото е , леко комично и доста неудобно).
  5. Българите сме доста “по-ерудирани”- колкото и а не ви се вярва , аз също се изненадах , когато установих че всъщност има доста по-несъобразителни хора от нас. Говорен на висок тон или по телефона , викове , изпускане на всякакви газове, високо вдигнати крака и тн. явно са съвесем нормални неща за хората от другите националости ( в това число – германци, събри, италианци, французи и тн). За съжаление бях свидетел на гледки и ситуации, които никога не бих видяла дори и тук , дори и в Слънчев бряг.


Всъщност нещата, които разбрах са доста повече , но в крайна сметка е добре да запазя част от тях за себе си , за да не рискувам да бъда линчувана.

Най-важното е, че поставих себе си пред предизвикателство , за което няма да съжалявам никога , най-малкото си направих една по-дълга и скъпа екскурзия.

Моят съвет към Вас е винаги правете това, което усещате и никога не мислете какво може да бъде , как точно ще бъде! Това го разбирате само, когато действате.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.