ЛИЧНО

Да започнем есента – Идеи за промени и рестарт – Част от #Есенна поредица

Хей,

 С тази статия поставям началото на кратка есенна поредица, в която ще си говорим за грим, козметиката, дрехи , аксесоари , занимания и каквото още се сетите(все подходящи за сезона).

Предполагам , че има и други хора като мен, които по-трудно преминават от сезон в сезон…тъкмо да свикнеш с времето и особеностите на сезона и хоп, той е отминал.

При смяната особено когато е от много топло към хладно , организма ми се пренастройва , кожата и косата ми , гардероба , но най-вече настроението ми . Аз определено не съм от хората, които обичат студените дни , както и определено не откривам чак такава красота в падащите листа. Напротив, натъжават ме и определено не ми харесва. 

Тъй като се надявам да не съм сама в тези си усещания, реших че ще е интересно все пак да споделя и хубавите неща от предстоящата есен, а именно как можем да “рестартираме” и да ви дам идеи на тема – “Какво можем да променим през есента”.

Аз самата преминавам през някакъв етам в живота си, в който ми се иска да променя абсолютно всичко – начин на мислене, обкражаваща среда, работа , начин на живот и дори начин на обличане. Захванала съм се с много неща, с които искам да изградя различен път и се надявам , че статията ще ви е полезна.

1536051681698

Ориентирам се към започване, за да ви задържа все пак 🙂 Отново ще съм хаотична и няма да подреждам идеите в някакъв смислен ред( съветвам ви и Вие да намирате време за “неподреденост” , това е начин да разпуснете ;)).

Съобразила съм предложенията и са подходящи за всякаква възраст, така че нямаме оправдание да не започнем да ги изпълняваме 🙂 Ако все пак си по-малък, съгласувай с родители си преди да започнеш да разместваш 🙂

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ИДЕИ ЗА СТАРТ НА ЕСЕНТА

        1.Направете нещо ново за дома си / Направете разместване на обзавеждането

Резултат с изображение за reorganization

Тук идеите могат да бъдат толкова много , че дори не знам от къде да започна. 

Давам ви пример със себе си  – за съжаление ние с моя приятел живеем в дома на родителите му, досещайте се че нямаме почти никакво лично пространство(Вие може да живеете със своите родители, да сте под наем и тн). Нямаме пространство , нямаме и много свобода на избор за промяна на обзавеждане и тн., но това не означава че не можете да направите кътчето си малко по-приятно.

Аз съм си набелязала едно старо бюро, което наистина не прилича на нищо , а и никой не го използва и смятам да го превърна в чудесна тоалетка и място за съхранение на гримове и мои неща.

Реставрирането  на мебели не винаги е евтино, но знаете че аз съм фен само на изгодните неща, така че и тук съм открила решение. 

Бюрото ми е в стар дървен цвят, като аз съм решила да го направя бяло или цветно , в зависимост от това какво фолио ще си харесам. Искам на него да има огледало(средно по големина), както и място с разделения.

За да реализирам проекта ще ми трябват около 30 – 40 лв (7-8лв за фолио, 12 лв. огледало от Jumbo ,  осветление  – (Aliexpres) + 10-12лв, за др малки неща) за всичко, но това е проект , който задължително ще споделя с Вас, когато го реализирам.

Та, започнете есента с нещо старо, но ново  или просто разместете мебелите си. По този начин ще “разместите” и рутината, която сте си създали, ще трябва да свикнете с новото и да излезнете малко от рамката.

p.s. Може би сега е времето да се захванете с фън шуй!

        2.Променете начина си на хранене

Свързано изображение

Това сигурно ви е познато, едва ли има жена , която да не започва диети през седмица или всеки нов сезон. Но аз не говоря за диети и отслабване, въпреки че аз определено сега имам нужда , ами просто за промяна на някои “вредни” навици.

Много рядко осъзнаваме, че наистина тялото е нашият храм  и когато не се грим за него, то ни отвръща с чести болести и неразположения, лош външен вид , а и вътрешен.

Аз в никакъв случай не съм диетолог или човек, който ще ви даде съвети за подобни навици, за това и съм открила няколко сайта , в които има полезна информация:

Това, което аз съм решила да променя е :

 • да спра да пия безалкохолно – аз не съм най-големият фен по принцип, но понякога си позволявам и усещам , че не ми е добре на стомаха;
 • да спра да се храня с храни богати на ВЪГЛЕХИДРАТИ  ВЕЧЕРНО време – не изключвам тези храни от храненията си, а само от вечерните . Аз наистина правя грешката да не ям през деня(понякога де) и вечер да се наям толкова, че да не мога да дишам.  През последните дни го спазвам и да ви кажа честно се чувствам много добре;
 • да намаля junk food-а – за съжаление много обичам да ям всякакви fast food’s, но всички знаем , че са доста вредни за организма ни. Това, което ще направя е просто да си определя колко пъти в месеца мога да си позволя да хапна подобни храни и да го спазвам. Може да си кажем, че 2 пъти ще го правим и да си използвам и 2-та “жокера” един след друг, мога и да ги разпределя умно и да си оставя насладата за 1 път в началото на месеца, а другия за края;
 • да пийвам повече вода – колкото и нелогично да звучи пиенето на вода в големи количества не е подходящо за всеки организъм , за това тук ви съветвам да се консултирате със специалист. Аз все пак съм решила , че от 3 чаши/по 200мл., ще пия 5 чаши и постепенно ще  увелича до там, до където ми е добре на организма!

Разбира се , мисля над още неща , но ако реша да започна с всичко  най-вероятно ще се провяла във всичките.

Съвета ми към Вас е да си поставите 1-2 до 3 цели, които да спазвате поне 2 месеца , след което да добавяте и нови , подобрени навици за хапване!

3.Изградете си нов навик

Резултат с изображение за new habits

Тук също можете да експериметирате с много неща, като например:

 • започнете да правите вечерни разходки на въздух – било то около блока, в квартала или с яснен маршрут;
 • започнете да планирате дните си – било то в най-обикновен тефтер, планер или нещо друго;
 • тръгнете на някакъв спорт ;
 • зачестете срещите с приятели;
 • започнете да водите свой блог или страница за това, което обичате;

          4.Разнообрази начина си на обличане/гримиране

Със сигурност винаги е имало някоя дреха, която сте искали да носите, но по някаква причина не сте . Аз например от както качих доста килограми спрях да нося панталони и дънки, а толкова много ги обичам. 

Решила съм , че от следващия месец ще направя усилия да открия подходящи дънки, с които да излгеждам добре , така че давайте 🙂

        5.Научете нещо ново и интересно

Резултат с изображение за new things

Със сигурност фразата , че човек цял живот учи и винаги има какво ново да научи е вярна. Колкото и да ви се струва, че знаете и можете всичко , то със сигурност не е така.

Ако решите да потърсите нещо интересно и ново, то със сигурност най-малкото в интернет ще откриете . 

Поствете си за цел да се запознаете например :

 • с нов начин на приготвяне на ястия;
 • различни подходи за комуникация с хора(или направо манипулиране ,хи хи );
 • език на тялото – тази материя е много интересна и има много какво да научим;
 • изучаване на нов език/фрази – можете спокойно да започнете да го правите сами , разбира се основно ниво, но какво лошо има в това да се научите да поздравявате и да питате “Как си, какво правиш” на друг език? Това ви решение никога няма да ви навреди, сигурна съм!

Идеите могат да бъдат много и различни , така че започнете още днес.

        6.Започнете нови приятелства

Резултат с изображение за new friendships

Потърсете групи в социалните мрежи, които отговарят на Вашите интереси и се присъдинете. Започнете да се включвате в интересни дискусии и разговори, определено ще откриете хора , които да споделят Вашето мнение и ще намерите общ език.

Аз например потърсих групи за блогъри , козметика и грим , защото това са интересите ми (извън работата) и започнах да чета дискусиите, включвам се , задавам въпроси и обогатявам познанията си.

Тази новост ще помогне и за т.5 – “Научете нещо ново и интересно”, защото хората са толкова различни  .

За да не прекаляваме с новостите, а и за да можете да започнете поне с някои от тези неща ще спра до тук. Все пак не винаги количеството е толкова важно , а и не винаги трябва да спазваме принципа на Мечо Пух – “Колкото повече, толкова повече”.

 


Също така тук е момента да спомена, че с тази си публикация искам да предизвикам всичките ми познати блогъри, да се включат в #блогесеннапоредица2018 , като напишат статия изцяло на тема есен и сложат този хаштаг , за да съберем на едно място повече статии, които са полезни на Вас <3
Можете да споделите идеи за грим, козметика, дрехи, занимания и каквото още се сетите.


Надявам се, че поредицата от статии за есента ще ви бъдат интересни ,  но се надявам и че Вие ще споделите какво планиранте за новият сезон 🙂

Ако подобни статии са ви интересни и полезни, харесайте страницата ми във Facebook, за да виждате повече неща от живота на обикновените момичета

Facebook – Последвай ме ТУК

Личният ми Instagram – Тук

Instagram на страницата – ТУК

Усмивка,

Вероника

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.