ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Грижа за лицето-изгодни маски за лице

Здравейте,

За мен винаги е било много важно да поддържам кожата си чиста- без акне, без видими пори и тн., но разбира се това не винаги е толкова лесно.

След като преминах 25-те години, установих че всъщност е време да започна да полагам повече грижи за самата кожа на лицето, защото след няколко години ще ми проличи, ако не го направя.

Именно от тук дойде и поредната моя мания – бялата козметика. През последните 3 месеца увеличих броя на наличните може би 5 пъти 🙂

Едно от най-интересните неща за мен са маските за лице – маски тип крем, засъхващи, влажни, пилинг(които са ми най-любими), всичко което би помогнало на лицето ми да е свежо.

Тъй като на пазара има ужасно много марки, които предлагат всевъзможни продуки, реших че ще споделя с Вас за трите маски, които са : “Моята любима”, “Моето разочаровние” и “Компромиса”. Разбира се, спазваме основната идея , че това са само продукти на достъпни цени, защото като обикновено момиче мога да си позоволя основно тях.

Е, нека да започзваме, като отбелязвам че аз избирам маски подходящи за мазна или сколнна към омазняване кожа.

1. “Моята любима”-

img_0313

Както споменах по-горе аз наистина ОБОЖАВАМ всякакъв тип мазила, които да под формата на пилинг (за мен всичко с “топченца” е пилинг, ха ха). Тъй като обаче установих, че нанасянето на цялото лице не е особено подходящо и даже е вредно за някои зони, то може би за това не съм избрала такава маска са любима.

Споменах, че моята кожа е мазна и определено трябва да използвам продукти, които да не в омазняват допълнително. Открих, че маските съдържащи глина са много подходящи и се заех да търся нещо достъпно .

Попаднах на малки сашета по около 7мл всяко на полската марка Жая.

Линк за закупуване:

Маска за лице със сива

*в сайта на Golden Rose ще откриете и другите видове

Тъй като е позната за мен(за Вас може би не е) реших, че ще изпробвам и то от всичките(общо 5).

Маските са различни на цвят и като опаковка, и като съдържание, това ги прави интересни за мен, тъй като аз обичам козметиката ми да е шарена и цветна.

Всяка една маска е за различен тип кожа, което пъвоначално подцених, но след това разбрах че е имало смисъл.

СЪВЕТ: ако на маската е написано, че е за мазна кожа, то използвайте я само ако Вашата е такава! Ако пише, че е за суха – то само ако е суха и тн., защото използването на продукт, който има сходни за нужните на Вас ефекти е по-скоро във ваш минус.

Нека се върна на темата, закупих всичките и ги изпробвах всичките, но наистина любимата ми стана маската със сива глина.

Общото мнение е, че глината има почистващо свойство и премахва всякакв замърсявания от лицето-потвърждавам.

Маската със сива глина определено освежи лицето ми, премахна неприятното лепкаво усещане, което си имам защото кожата ми е мазна  и придаде матов ефект на всички проблемни зони.

Цената на сашето е 1.19лв.,което лично на мен ми стигна за 3 пъти и което я прави доста икономична.

Можете да закупите маската, която е най-подходяща за кожатя ви от фирмените щандове на Golden Rose (повечето молове), както и от някои места онлайн(ако не ви притснява, че доставката е по-скъпа от продукта :)). 

Прилагам линк за закупуване онлайн:

2.”Моето разочарование”

Прекалено дълго време гледах какви ли не клипове и снимки на маските, които назваш и след това отлепяш. Реших, че е време да си закупя и да изпробвам, тъй като казват че са доста ефективни и премахват черните точки(всеобщ враг).

img_0312

Отново поради прекалено прехвалване реших да си взема маска на марката 7th Heaven.Избрах Black seaweed(има различни разновидности, аз споделям мнението си само за конкретната). 

Самата маска лично за мен мерише доста неприятно, има доста неприятно усещане докато засъхва(щипеше) и на доста места не успя да се отлепи, дори след като изчаках повече от записаното за нужно.

Отне ми време да я премахна, както и да премахна остатъците от нея по цялата баня.

За мен лично ефект нямаше, просто кожата ми стоеше по-стегната, но това е може би усещане от самото засъхване.

Цената и е около 10 лв., като цяло не е нужно много количество и би била икономична, ако ми допадаше.

В момента я използвам само единствено за зоната на носа,защото все още се надявам че дадените пари няма да са напразно.

Линк за закупуване:

Маска с въгленов пилинг

3.”Компромисът”

Когато искам да си избера продукт, винаги взимам поне 3 сходни , за да мога да определя кой от тях е най-подходящ за мен, а и за да имам база за сравнение.

В повечето случаи усещането ми е крайно -много ми харесва, не ми харесва, но през изминалите месеци започнах да имам и по един среден вариант, който да пазя като резерва (в случай, че нямам нищо друго).

Та така и тук, от скоро имам компромисен вариант при маските за лице, а именно тези на Bevola(собствената марка козметика на Kaufland).

1528435600757

Наскоро публикувах тяхна снимка в страницата си и ви споменах, че ще споделя мнение.

Основните впечатления са, че маските им са доста еднообразни като ефект, който имат, но са свежи и определено мога да използвам.

Повечето от тях са приятни на миризма, нанасят се и всякаш изчезват от лицето.

Надявам се, че не попиват изцяло преди да ги отмия, но може и аз да не съм разбрала и това да е търсения ефект.

Цената им е около 1,50лв., като отново са в саше и можете да ги използвате поне 2-3 пъти.

Наистина съм със смесени чувства и не е нещото, с което ще поддържам кожата си свежа, но и в същото време са приятни.

Въпреки мнението ми за горните е важно да се знае, че най-вероятно всяка е добра сама по себе си.

Припомням, че е много важно да поддържате кожата си хидратирана, да я почиствате редовно и да се грижите за нея(ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е ЗА ДЕН ИЛИ ДВА).


Надявам се , че статията ви е била полезна и ще обогатите колекцията си с четки <3

Ако подобни статии са ви интересни и полезни, харесайте страницата ми във Facebook, за да виждате повече неща от живота на обикновените момичета ❤

Последвай ме ТУК .

Усмивка,

Вероника

 

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *